Παρασκευή, Ιανουαρίου 18

ΕΧΩ ΘΕΜΑ

Πριν πολλα πολλα χρονια σε ενα μικρο χωριο ζουσανε δυο αγορακια. Ο Θεμος και ο Μακης. ΤΑ αγορακια αυτα δουλευαν στα ΜΜΕ με απολυτο σκοπο την ενημερωση του πολιτη. Ξεκινησαν και οι δυο απο το μηδεν(ΚΛΑΨ).
Ο ενας, καλο παιδι ως ηταν έμενε στις δουλειες του περισσοτερο απο τον αλλο. Ο αλλος αλλαζε τους εκδοτες σαν τα πουκαμισα μεχρι που ηρθε στην ζωη μας η τηλεοραση. Τοτε μεταλλαχθηκαν σε αδιστακτους τιμωρους, και με καθε τροπο σατιριζαν τους παντες και τα παντα. Απο τον κοινοταρχη μεχρι και τον μπατζανακι του κουμπαρου που πουλαει το γαλα σε τυπους σαν και αυτον που θελει να αγορασει την τοπικη ομαδα.
Καποια στιγμη ο ενας- που ευτυχως μας ειχε πεισει για την καθαριοτητα του αφου με τα ματια μας τον ειδαμε σε μπανιερες μεσα- εβγαλε λεφτα, τοσα πολλα που θα μπορουσε να αγορασει ολο το χωριο. Ο αλλος που μπορεις καλλιστα να τον αποκαλεις- ΤΑΡΖΑΝ δεν πηρε καποιο μεριδιο απο αυτα τα χρηματα , αποφασισε οτι ηρθε η ωρα να βρωμισει και αλλο την ατμοσφαιρα και ξεκινησε να βγαζει πολλα πραγματα στην φορα. Ειδησεις εμετικες, γεματες διαπλοκη και ιντριγκες. Τελικα καταφερε ο Θεμος να απολυσει τον ταρζαν απο την εφημεριδα του και να πορευτει μονος. Ισως τωρα ο Ταρζαν μεταλλαχθει σε Ρομπεν των Δασων με αποστολη τη σωτηρια των ταπεινων και καταφρονεμενων.
Στο ιδιο χωριο μενει και ο γελοτοποιος, ο Λακης.Καλο παιδι αλλα εγω δεν τον παω. Ο Λακης κατηγορειται απο πολλους οτι κινειται εκτος οριων. Εκτιμηση μου ειναι οτι αυτη η κατηγορια ειναι αληθινη. Αυτη την στιγμη δεν μας ενδιαφερει ο Λακης απλα τον αναφερω για να καταληξω το παραμυθακι σε ερωτησεις που θα ηθελα να μας προβληματισουν.
1.Εχει ορια η σατιρα και δεν εχει η διαφθορα;
2.Νομιζουν οτι ολοι εμεις οι απ'εξω ειμαστε ανεγκεφαλοι και δεν βλεπουμε τι γινεται;
3. Μεχρι ποτε θα την πληρωνει καθε τιμιος πολιτης;
4.Πως δινεις και κυριως πως παιρνεις μεσα σε σακουλες 5,5εκατ. και το παιζεις ανετος;
5. Το ΘΕΜΑ ποσα φυλλα θα πουλησει την Κυριακη;
6. Τελικα στην χωρα ποιος κανει τα κουμαντα;
7. Ποσο μαλακας ειμαι που τους ψηφιζω;
8. Yπαρχει κανενας εντιμος εκει εξω;
9. Ποσο μαλακας ειναι ο ελληνας που παει στο καφενειο και γελαει με τις ατακες του Θεμου απο την εκπομπη, χωρις να εχει σκεφτει τι λερα ειναι ο καθενας τους;
10. Ασχολειται κανεις με τα παιδια του ΖΑχοπουλου;
Και ζησαν αυτοι καλα και εμεις χειροτερα.